Şanlıurfa Haber
HV
28 MART Perşembe 16:24

Mersin 2.Yenişehir Komedi Oyunları Festivali başladı

Mersin Yenişehir Belediyesinin düzenlediği 2.Yenişehir Komedi Oyunları Festivali yoğun katılım ile başladı. Festivalin ilk gününde Tiyatro Mavra’nın ‘Biz Niye Geldik?’ oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-11-2022 12:52   Güncelleme : 20-11-2022 12:52
Mersin 2.Yenişehir Komedi Oyunları Festivali başladı

Mersin Yenişehir Belediyesi, 2.Yenişehir Komedi Oyunları Festivali ile Türkiye’nin seçkin tiyatrolarını Mersinlilerle ücretsiz olarak buluşturmaya başladı. 19 Kasım Cumartesi günü başlayan ve 26 Kasım Cumartesi gününe kadar sürecek olan 2.Yenişehir Komedi Oyunları Festivali’nin ilk gününde Tiyatro Mavra’nın ‘Biz Niye Geldik?’ oyunu tiyatroseverlere kahkaha dolu bir akşam yaşattı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna her yaş grubundan tiyatrosever yoğun ilgi gösterdi. Salon ve balkon bölümleri seyirci ile doldu taştı.

Yönetmenliğini Önder Özcan’ın üstlendiği Tiyatro Mavra ekibinin beraber kaleme aldığı ‘Biz Niye Geldik?’ oyununda Nermin Yıldırım, Tezcan Holdur, Akil Yıldırım, Cengiz Altındağ, Ferudun Yıldırım, Soner Çelik, Ali İhsan Çinkılıç ve Muhittin Yeşilova aynı sahneyi paylaştı.

Tek perdelik komedi oyununda Adanalı bir ailenin yaz tatiline çıkması ile başlarına gelen eğlenceli olaylar anlatılıyor. Adana’dan tatil için denize gelen ailenin, kendisine yazlık alan adam ile karşılaşmaları ve sonrasında yaşananlar seyircinin büyük beğenisini topladı.

Festival kapsamında 21 Kasım Pazartesi günü saat 19.30’da usta oyuncular Süheyl Behzat Uygur kardeşler, Süt Kardeşler Asabi Komedi oyunlarıyla Mersinliler için sahnede olacak. Türk Tiyatrosunun usta ismi Nilgün Belgün ise 22 Kasım Salı günü saat 19.30’da Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi adlı oyunuyla sahne alacak. 23 Kasım Çarşamba günü ise saat 19.30’da Neslihan Arslan, Nurhan Özenen ve Salih Bademki’nin beraber tiyatro sahnesini paylaşacağı Fanatik adlı oyun da Mersinlilerle buluşacak. Tiyatroda 22’inci yılını geride bırakan efsanevi grup Mahşeri Cümbüş 24 Kasım Perşembe günü saat 19.30’da,25 Kasım Cuma günü saat 19.30’da Ceyhun Fersoy, Melis İşiten, Sergen Deveci’nin sahne alacağı Baş Belası oyunu tiyatroseverler için perdelenecek.

2.Yenişehir Komedi Oyunları Festivali’nin kapanışı ise 26 Kasım Cumartesi günü Yenişehir Şehir Tiyatrosu’nun Ölmeye Gör oyunuyla yapılacak. Sahnelenecek tüm oyunlar ücretsiz olarak Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da tiyatroseverler ile buluşacak.

AdminAdmin

YORUMLAR