Şanlıurfa Haber
HV
29 MART Cuma 12:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Birleşmiş Milletlerde yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta devlet ve hükümet başkanlarıyla görüştü.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-09-2023 13:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Birleşmiş Milletlerde yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta devlet ve hükümet başkanlarıyla görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM 78. Genel Kurulu temasları kapsamında BM Genel Merkezi karşısında yer alan Türkevi, yoğun diplomatik görüşmelere ev sahipliği yaptı

Erdoğan, temasları kapsamında ilk gün Türkevi'nde Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'yi kabul etti. Kabulde Erdoğan, Orta Koridor'un hayata geçirilmesinin önemini vurguladı, Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkevi'nde Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile görüşmesinin gündemi, iki ülke siyasi ve ekonomik ilişkilerinin yanı sıra Afrika'daki gerilimler ve iki ülkenin çözüm önerileri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Köklü bağlara sahip olduğumuz Cezayir ile işbirliğimizi her alanda geliştirmeyi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile New York'taki temaslarının ikinci gününde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrasında yaptığı paylaşımda ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları da ele alma fırsatı bulduklarını kaydetti.

"NATO'ya en aktif destek veren ülkelerden biri olmayı sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki temasları kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i de kabul etti.

Erdoğan, kabulün ardından yaptığı açıklamada, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile BM 78'inci Genel Kurulu marjında bir araya geldik, gündemimizdeki bölgesel ve küresel meseleleri değerlendirdik. Her zaman olduğu gibi NATO misyonlarına en aktif destek veren ülkelerden biri olmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

BM Genel Kurulunda 13. hitap

New York'taki temaslarının üçüncü gününde BM Genel Kuruluna hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmiş yıllarda başbakan, ardından cumhurbaşkanı sıfatıyla katıldığı 13'üncü BM Genel Kurulundaki hitabını 7'nci sırada yaptı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR